14 feb 2004

Trio Concertante

Een drietal jonge, zeer getalenteerde musici uit Tsjechië: 

Martina Bacova op viool. Zij is momenteel student aan het Praags conservatorium bij Ivan Zenaty en heeft twee jaar in Dresden gestudeerd. Zij ontving het laureaat van de Beethoven Competitie in Tsjechië en speelde als soliste met het ‘Janacek Philharmony Ostrava’.

Jakub Cernohorsky op viool. Hij studeerde af aan de Praagse ‘Academy of Arts’ in 1998 en geeft momenteel vioolles aan het Praags conservatorium. Hij heeft ook gestudeerd in Japan aan de ‘Toho Gakuen Academy’ en ontving zowel het laureaat van de Beethoven competitie als het laureaat van de competitie van Tsjechische conservatoria. Als leider of orkestlid heeft hij vele optredens verzorgd met kamermuziek.

Vaclava Cernohorska op piano. Zij studeerde in 1998 af aan de Praagse ‘Academy of Arts’ bij Ivan Klansky. Tevens studeerde zij bij Kyoko Hashimoto aan het conservatorium in Utrecht. Zij ontving het laureaat van zowel de Chopin competitie als de Beethoven competitie in Tsjechië. Als soliste speelde zij met verschillende Tsjechische 
orkesten evenals kamermuziek met het ’Tallich Quartet’, het ’Stamic Quartet’ 
en het ’Rafael Quartet’.

Zowel Martina Bacova als Vaclava Cernohorska volgden Masterclasses in Apeldoorn. 

 Gevelgedichten: Jan Bruens

i q d

Deel dit bericht via: