19 okt 2023

Philippe Elan & Gregor Bak

Philippe Gergor ©foto René Wouters

UITVERKOCHT!

Een afscheidsconcert – Kunsthuis Rosmalen sluit de deuren!

Op 9 december 2023 om 8 uur in de avond zullen de deuren van het markante pand aan de Oosteinderweg 98 in Rosmalen voor de laatste keer open staan om u te ontvangen. Gedurende een bijna ononderbroken reeks van vijfentwintig jaar heeft Cécile Potjes – bijgestaan door toegewijde vrijwilligers – binnen de intieme sfeer van haar huiskamer, dankzij haar uitgebreide netwerk een uitgelezen gezelschap van performers, zangers en instrumentalisten haar gasten van hun talenten laten genieten.
Philippe Elan, vertolker van – en ambassadeur van het Franse chanson in Nederland was in 2001 de zanger waarvoor de deuren van het Kunsthuis voor het eerst werden geopend. Op 9 december zal hij, bijgestaan door Gregor Bak op de vleugel, de laatste zijn waarvoor de deuren open gaan, maar voordat de deuren definitief in het slot vallen kunt u genieten van de mooiste Chansons van Ferrat en Piaf, Brel en Aznavour!

Hiermee is de cirkel rond en een tijdperk afgesloten.

Philippe Elan  zang
Gregor Bak     piano
Datum:            9 december 2023  
Tijd:                 20:00 uur
Entree:            €. 20,--
Reserveren:    noodzakelijk

CHANSONS – PHILIPPE ELAN & GREGOR BAK
Chansonnier Philippe Elan en pianist, componist en dirigent Gregor Bak kennen elkaar al jaren en werken sinds 2021 muzikaal samen.
Philippe Elan werd geboren in Gascogne, ZW Frankrijk en is vanaf 1986 in Nederland komen wonen. In dat jaar maakt hij een vliegende start door het chanson concours van de Alliance Française te winnen. Sindsdien is hij een veel geziene vertolker van het Franse chanson, waarmee hij jaar in jaar uit in de theaters is te zien, samen met vaste begeleider Reyer Zwart. En na optredens in 2001,2007,2008 en 2014 sluit Philippe met Gregor Bak achter de piano KUNSTHUIS ROSMALEN.
Philippe is vaak te gast in radio- en tv programma’s waar hij pleitbezorger is van het Franse lied. In de loop van de jaren heeft Philippe 14 albums en 2 DVD’s uitgebracht. Voor het album « Chansons Classiques » met het Gemini Ensemble kreeg hij een Edison. Met Louis van Dijk en Cor Bakker bracht hij de CD en DVD « C’est la vie » uit. Met het Amstel Saxofoon Quartet maakte hij de CD ‘Sax avec Elan’, met Thérèse Steinmetz, het album « Amsterdam - Paris », met het Residentie Orkest het symfonische album « Ma France »  en dit jaar kwam zijn laatste CD uit: « Enfer et Paradis » , geproduceerd door Reyer Zwart. (www.philippe-elan.com)

Gregor Bak heeft na zijn studie muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit in Utrecht gewerkt als docent muziek, pianist, componist en dirigent. Zo was sinds 1993 tot afgelopen zomer dirigent van het Oeral Kozakkenkoor.
Vanaf 1992 presenteerde hij voor de NCRV televisie het klassieke muziekprogramma C-Majeur, waarna hij ook programma’s zoals Schoolstrijd, Thank you for the music en Zo Vader Zo Zoon presenteerde.
Als pianist begeleidt hij o.a. sopraan Francis van Broekhuizen in haar theaterprogramma’s ‘Bij Twijfel Hard Zingen’ en ‘Schandalig mooie opera’ en chansonnier Philippe Elan. Daarnaast is Gregor (muzikaal) dagvoorzitter op congressen en symposia, muzikaal leider van Sing-A-Long’s in het hele land en verzorgt hij de presentatie bij concerten (www.gregorbak.nl.).

Philippe en Gregor kennen elkaar al 30 jaar! In 2021 zijn ze muzikaal gaan samenwerken, optreden en in juni 2021 kwam ‘Les Vacances’ uit, een duet van Philippe met sopraan Francis van Broekhuizen, speciaal voor hen door Gregor geschreven. In augustus  2023 gaven ze 2 uitverkochte concerten in het Concertgebouw van Amsterdam!

i q d

Deel dit bericht via: