26 jan 2018

Solo extra concert 3 februari

Robert Jan Stips Solo

De veelzijdige duizendpoot Robert Jan Stips (Den Haag 1950) werd begin jaren zeventig bekend als zanger/toetsenist van de prog-rockers Supersister. Na vijf jaar met Supersister voegt Stips zich bij Golden Earring met wie hij twee albums maakt. Na zijn jaren bij de Earring is Stips actief in veel verschillende groepen (Sweet d'Buster, Stars & Stips, Transister) om vervolgens bij Nits te belanden. Naast zijn werk met Nits staat Stips in het theater met Freek de Jonge, werkt hij als producer en componeert hij muziek voor film en televisie.
Met zijn solo-optreden achter de vleugel doorkruist Robert Jan z’n roemrucht muziekverleden bij NITS met verhalen, anecdotes, verrassende covers van Nederpop-collega’s en crossing borders met klassiek. 
In verrassende piano-en vocale versies komt werk voorbij van diverse grote namen: Supersister, Golden Earring, Sweet d’Buster, Gruppo Sportivo, Transister, NITS en Freek de Jonge.

Tijdens de 60er jaren was hij actief in Haagse subcultuur met de band waarmee hij later (1970) onder de naam Supersister inter/nationaal bekendheid verwierf.

Datum:  Vrijdag 26 januari en zaterdag 3 februari  2018 om 20:00 uur
Lokatie: 'Kunsthuis', Oosteinderweg 98, 5247 WD Rosmalen
Entree: € 17,50

Een sfeer schets hieronder:

i q d

Deel dit bericht via: