8 apr 2017

Concert met liederen van Ramses Shaffy

Broers Niet zonder ons

De Broers Adolfsen

“Niet zonder ons” van De Broers, het theaterprogramma die het leven van Ramses Shaffy weer doet herleven. Hans Adolfsen (piano en zang) , is een veelzijdig pianist. Hij geeft recitals met diverse vocalisten als liedbegeleider, is docent aan de Musikhochschule in Zürich (CH), en is onder meer vaste pianist bij het Internationaal Vocalisten Concours 's Hertogenbosch.Kees Adolfsen (tekst, trombone en zang) na studies Nederlands en conservatorium volgde hij de weg van zijn hart: de jazz. Kees speelt onder meer in de New Cool Collective Big Band van Benjamin Herman en in Rumbatá Beat Band. Ook is hij regelmatig te gast bij Lucas van Merwijks en Jan Ad Adolfsen (verteller en zang)  is vanuit zijn eigen bedrijf vooral werkzaam als nieuwslezer (o.a. BNR Nieuwsradio) en voice over. Bij theatergroep Toetssteen speelde hij een groot aantal rollen, waaronder de veel bejubelde titelrol in ‘Sonneveld’ van Ger Beukenkamp. Als acteur is hij ook te zien in films, commercials en tv-series - zo vertolkte hij de rol van prins Bernard in de KRO-tv-serie ‘Toen was geluk heel gewoon’, weten met hun programma het publiek prima te vermaken.

De liedjes van Ramses Shaffy zijn tijdloos en leeftijdloos. Ze boren oerlagen aan in ons allemaal. In zowel tekst als muziek klinken zijn levensverhaal en levensenergie onweerstaanbaar door. Een leven dat Shaffy vulde met een rijk scala aan rollen: acteur en zanger pur sang, vrijheidsgenieter, alcoholist, pianist, inspirator, Baghwanvolgeling en belastingontduiker.

De Broers: Hans, Kees en Jan Ad Adolfsen komen uit een gezin waarin elke dag gezongen werd. Dit programma brengt hun carrières in de klassieke muziek, de jazz en het theater bij elkaar.  
In ‘Niet zonder ons’ storten De Broers zich zingend, spelend en vertellend op deze icoon van het Nederlandse lied. Met een originaliteit, vrolijkheid en kwetsbaarheid die je nog lang bij blijven.
Na een klein uur, na de laatste in harmonie gezongen noten van “Laat me” is het voorbij. Niet zeuren.
Is er nog een puntje van kritiek? Nou dat zou dan moeten zijn dat het programma enigszins aan de korte kant is. Echter zou Shaffy in dit geval gezegd kunnen hebben: “Als de wijn goed is moet je niet zeuren dat het glas maar halfvol zat. Dan kom je gewoon nog een keer terug voor de andere helft”.

Datum: Zaterdag 8 april 2017 om 20.00 uur
Lokatie: 'Kunsthuis', Oosteinderweg 98, 5247 WD Rosmalen
Entree: € 17,50

Een voorproefje:

i q d

Deel dit bericht via: