11 mei 2019

Luis Rabello en Floor Braam

Rabello Braam ©foto Juan Carlos Villarroel

Het album Flor da Noite is de allereerste opname op Challenge Classics van het gehele oeuvre voor viool en piano van Radamés Gnattali (1906 – 1988), een cruciale figuur in het klassieke muzieklandschap van het 20e eeuwse Brazilië, het thuisland van pianist Luís Rabello. 

Luís Rabello, door de Spaanse pers “de ambassadeur van de Braziliaanse muziek” genoemd, werd geboren in Rio de Janeiro, in een familie van musici. Rabello studeerde aan het Moskou Tsjaikovsky Conservatorium in Rusland en aan het Rotterdams Conservatorium in Nederland, waar hij nu als docent aan verbonden is en heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevend concertpianist en kamermusicus in Nederland. De afgelopen seizoenen trad Rabello op in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal. In Brazilië trad Rabello op als solist met de belangrijkste Braziliaanse orkesten. Momenteel is Rabello nog steeds bezig Gnattali's werken op te nemen, dit is dus pas deel 1 in de serie op Challenge Classics. Een eerste kennismaking hier in het Westen met deze componist!

Floor Braam (Nederland) heeft zich gevestigd als een veelzijdige violiste, wier bereidheid om te verkennen heeft geleid tot verschillende samenwerkingen in binnen- en buitenland. Floor heeft haar eigen jaarlijkse concertreeks in het Wereldmuseum en concertgebouw De Doelen in Rotterdam, waar ze optrad met muzikanten als Maxim Vengerov en Wibi Soerjadi. In 2017 werd Floor door het Lincoln Center of Performing Arts in New York geselecteerd om op te treden in hun gloednieuwe Lincoln Center Stage. In 2015 maakte ze haar solodebuut bij het Zakhar Bron Chamber Orchestra in het Concertgebouw Amsterdam.

“Floor heeft het geschenk van de natuur om de muziek een gezicht te geven” aldus Prof. Zakhar Bron, Russisch violist en pedagoog.

 Het duo was ook te zien en te horen op podium Witteman


Datum: Zaterdag 11 mei 2019 om 20:00 uur
Locatie: 'Kunsthuis', Oosteinderweg 98, 5247 WD Rosmalen
Entree:  € 17,50
Reserveren noodzakelijk.

i q d

Deel dit bericht via: