30 nov 2014

TWAALF EN EEN HALF JAAR

Phillipe Elan

TWAALF EN EEN HALF JAAR

Twaalf en een half jaar geleden (maart 2002) opende het Kunsthuis Rosmalen voor het eerst zijn deuren om het publiek te laten te genieten van een optreden van de Franse chansonnier en Edisonwinnaar Philippe Elan. Sindsdien werden de deuren niet meer gesloten en traden tal van bekende artiesten op in de huiskamer van Cécile Potjes aan de Oosteinderweg 98 te Rosmalen. 

Stralend middelpunt en een gastvrouw met allure die gedurende de afgelopen jaren er voor heeft gezorgd dat haar Kunsthuis een verrijking van het cultureel aanbod in de regio is gebleken. 

Jan Vayne, Marcel Worms, Emanuel Pesanha en Quatro Ventos, Juan Perez en Jacco Muller, Erwin van Ligten, Alessi Brothers, Remy van Kesteren, Flor de Amor en Maria Markesini met Bert van den Brink zijn slechts enkele namen uit een lange rij van velen die de weg vonden om voor een enthousiast publiek te excelleren. Jazz, blues, fado, klassiek, latin en gypsie werd vertolkt door artiesten die Cécile Potjes dank haar uitstekende smaak, gedrevenheid en een uitgebreid netwerk wist over te halen vaak een lange reis te ondernemen naar Rosmalen. Een reis die door de uitvoerenden met plezier werd ondernomen.

Dankzij de sponsoring van o.a.de Kunststichting Rosmalen bood het Kunsthuis onderdak voor de concerten die zij organiseerde. Ook anderen zoals de Stichting Vrienden van het Lied en de kunsthistorische lezingen van kunsthistorica Karin Haanappel vonden in haar huis een gastvrij onderdak en niet te vergeten de poëzieavonden met als hoogtepunt de Dichter des Vaderlands Anne Vegter!

Niet onvermeld mag blijven de vleugel, een Bechstein van meer dan een eeuw oud, die zij van haar vader heeft geërd tezamen met zijn muzikaal talent.

Om de viering van twaalf en een half jaar Kunsthuis Rosmalen extra cachet te verlenen wederom een een reeds uitverkocht concert op dertig november met Phillipe Elan.

Datum: Zondag 30 november 2014 om 15.00 uur
Lokatie: 'Kunsthuis', Oosteinderweg 98, 5247 WD Rosmalen
Entree: een enveloppe voor Cécile´s vijfenzestigste verjaardag
Aanmelden: op uitnodiging
Informatie:philippe-elan.com
                https://www.youtube.com/watch?v=3ZmE2SCFFPA

i q d

Deel dit bericht via: