10 jun 2018

Margo van Laack (sopraan) en Frenk Casteleyn (gitaar)

Margo van Laack, sopraan

Vrienden van het Lied 

Margo van Laack (sopraan)
Frenk Casteleyn (gitaar)
‘Dier -en Liefde’, met o.m. werken van Ireland, Andriessen, Schubert, Fauré en Vaughan Williams

Margo van Laack studeerde solozang aan het Brabants en Utrechts Conservatorium bij Bernard Kruysen, Udo Reineman en Erna Spoorenberg. Zij volgde masterclasses van o.a. Elly Ameling, Walter Berry en Rudolf Janssen. Zij is een ervaren concert-, oratorium- en liedzangeres. Een veelzijdig vertolkster van de Nederlandse zanggeneratie.
Op het I.V.C. Den Bosch 1991 behoorde zij tot de laureaten en werd haar de Prijs Nederlandse Muziek toegekend. Daarop volgden vele uitnodigingen voor concerten en festivals in binnen- en buitenland. Tevens maakte zij opnames voor de Nederlandse Radio en de West Deutsche Rundfunk. Margo is 25 jaar vast verbonden geweest als sopraan in het Groot Omroepkoor; waar zij ook regelmatig soli heeft vertolkt.

Frenk Casteleyn studeerde klassieke gitaar en kamermuziek aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Tom Burmanje en Hein Sanderink en voltooide zijn gitaarstudies aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel bij Albert Sundermann.
Hij volgde masterclasses bij David Russell, Raphaëlla Smits en José Tomás. Tevens studeerde hij hoofdvak solozang bij Elizabeth van der Ploeg. Bij klavecinist Tijn van Eijk bekwaamde hij zich in oude muziek.
Frenk geeft veelvuldig concerten, zowel solistisch als in kamermuziekverband in binnen- en buitenland. Zo speelde hij in de Verenigde Staten met fluitiste Ellen Opten een programma met voornamelijk Nederlandse muziek.

Datum: Zondag 10 juni 2018 om 15:00 uur
Lokatie: 'Kunsthuis', Oosteinderweg 98, 5247 WD Rosmalen
Entree: € 17,50

i q d

Deel dit bericht via: