3 dec 2017

Vrienden van het Lied

Ambroz Bajec-Lapajne

Programma met werken van Franse componisten als Chausson, Fauré, Debussy en Poulenc afgewisseld met Sloveense componisten uit de 19e en de 20e eeuw

Ambroz Bajec-Lapajne, de Sloveense tenor Ambroz Bajec-Lapajne begon pas na zijn studie politicologie-internationale betrekkingen met zijn zangcarrière. Als solist heeft hij opgetreden met veel kamerorkesten, vooral met muziek uit de renaissance, de barok en de klassieke periode.
Ambroz Bajec-Lapajne begon zijn zangstudie in 2002 aan het Amsterdams Conservatorium bij Maarten Koningsberger en werkte daarna aan zijn masters bij Valérie Guillorit. In Ljubljana gaf hij in 2003 een succesvol recital met Abigail Richards, dat opgenomen werd voor de radio. Zij voerden daarbij onder andere Songs of Travel van Vaughan Williams uit. Met de Canadese pianiste Kate Clark op fortepiano zong hij Die Schöne Müllerin van Schubert. Hij trad als solist op in werken van o.a. Purcell, Bach, Handel, Schütz, Haydn en Britten. Hij werkte ook mee aan eigentijdse kameropera's. Daarnaast zong hij belangrijke rollen in opera's van Offenbach, Poulenc, Mozart en Monteverdi.

https://www.npo.nl/podium-witteman/13-09-2015/VPWON_1239732/POMS_NTR_1995345

Micha van Weers studeerde af als Uitvoerend Musicus in Maastricht bij Tilly Keessen en Tonie Ehlen. In Praag studeerde zij bij Frantiek Maxián, waar ze zich richtte op de interpretatie van twintigste-eeuws Tsjechisch repertoire. Verder specialiseerde zij zich in de kunst van het liedbegeleiden bij Konrad Richter in Stuttgart en bij Hartmut Höll aan het Mozarteum in Salzburg, 
Zij geeft kamermuziekconcerten en recitals met verscheidene vocalisten en instrumentalisten. Sinds 2008 vormt zij een vierhandig pianoduo met de pianiste Laura de Lange. Samen geven zij kamermuziekconcerten en verzorgen zij professionele pianobegeleiding voor koorconcerten.
Als gespecialiseerd liedbegeleider geeft zij workshops en masterclasses voor liedduo's, zoals tijdens de Pianodriedaagse in De Doelen in Rotterdam, en geeft zij privéles aan liedduos.

Datum: Zondag 3 december 2017 om 15:00 uur
Lokatie: 'Kunsthuis', Oosteinderweg 98, 5247 WD Rosmalen
Entree: € 17,50
Informatie: http://www.michavanweers.com/

i q d

Deel dit bericht via: