16 dec 2017

Mariëtte Hehakaya & Colour of Sound Band

Mariëtte Hehakaya

Mariëtte Hehakaya piano
Hans Bijlo visuals
Danny Talany bas
Gerard Scharn poëzie

“Tussen de witte en zwarte toetsen van mijn vleugel hoor ik alle kleuren”
Al op haar twaalfde jaar soleerde zij in een pianoconcert van Mozart waar haar toucher en muzikaliteit opvielen.
Mariëtte Hehakaya begon haar opleiding aan het conservatorium als solopianiste op 15 jarige leeftijd en vervolgde haar studie in Amsterdam en Keulen.
Daarna volgden aanbiedingen en concerten in diverse landen. Zij werkte mee aan vele opnames en componeerde muziek voor modeshows en documentaires.
Mariëtte is geboren uit een gemengd huwelijk van een Molukse vader en Hollandse moeder en groeide op als een meisje in het gebied rondom de IJssel.
Op dertigjarige leeftijd werd Mariëtte plotseling overvallen door een beroerte. Na een bijzonder intensief jaar van hard werken aan haar herstel geeft zij weer concerten. De composities die zij speelt dragen de elementen water en lucht uit: een stromende rivier en de wind die over het water waait.
Mariëtte wordt begeleid door Danny Talany op bas. Hans Bijloo 'visual specialist' ondersteunt en integreert beeld en geluid. 
Gedichten van Gerard Scharn – gerelateerd aan beide elementen –  worden door Cécile Potjes en hemzelf voorgedragen.
Hans Bijloo is een digital artist. Hij gebruikt zijn computers voor geprinte kunst en video's en werkt als VJ  (video- Jockey) in discotheken en verzorgt de visuals bij The Colour of Sound Band. In zijn werk zoekt hij altijd voor de WOW factor bij het gevoel van de mensen kijken. Hij ontwikkelde zijn eigen technieken en gebruikt zijn eigen hard- en software. Op deze manier ontwikkelt hij een vrij herkenbare ( Hans Bijloo) stijl. Sinds 2008 houdt hij zich bezig met het maken van videoclips en zijn werk als VJ. Sinds 2017 is Hans de vaste VJ van The Colour of Sound band en vertaalt de kleuren en klanken van de muziek in beeld.
Danny Talany is een muzikant die zijn sporen ook reeds verdiend heeft, niet alleen als bassist van het Metropole Orkest maar ook door met diverse bekende internationale en nationale artiesten te spelen zoals Boyzone, Cor Bakker, Paul Garrack, Nippy Noya,Masada en vele anderen. Danny is een veelzijdige instrumentalist en songwriter bij Sony Music.
Sinds het voorjaar 2017 is hij vaste bassist in de Colour of Sound Band en de drager van de grondkleuren in de harmonie.
Gerard Scharn(Gemert 1946) Enige jaren gevaren (KM) gevolgd door een onrustig arbeids- en studieverleden, uiteindelijk als jurist afgestudeerd aan de Universiteit Tilburg.

Werk van hem is o.a. gepubliceerd in Brabant Literair, Plebs, Lava, Digther, Meander, Gierik NVT, Nynade, Kluger Hans, Schoon Schip (Wassily´s Frisbee), Ballustrada, Tijdschrif Ei, Het Gezeefde Gedicht, Poëziekrant, Kladblok (Stichting de Algehele Aanraking), Beeld Express (België) en Tydskrif vir Geesteswetenskappe (Zuid-Afrika) en De Optimist.

Datum: Zaterdag 16 december 2017 om 20:00 uur
Locatie: 'Kunsthuis', Oosteinderweg 98, 5247 WD Rosmalen
Entree: € 17,50
Aanmelden: https://www.kunsthuisrosmalen.nl/reserveren
Informatie:  https://ijsselbiennale.nl/nl/agenda/activiteiten/hans-bijloo/?

i q d

Deel dit bericht via: