16 dec 2018

Pianoconcert

Julia Achkinazy

Julia Achkinazy, winnares van verschillende internationale concoursen, is een bekende Russische concertpianiste uit St.Petersburg. Ze studeerde aan het Conservatorium van St.Petersburg bij o.a. de vermaarde Marina Wolf, Alexander Sandler, Valery Vishnevsky en Stanislav Igolinsky, in Weimar bij Peter Waas en de legendarische Lazar Berman.
Na het behalen van haar tweede masterstudie in Amsterdam bij Naum Grubert en met de van rijkswege toegekende status als ‘een bijzondere concertpianiste en waardevol musicus voor de Nederlandse muziekcultuur’ vestigde Julia zich permanent in Nederland.
Julia treedt vanaf haar 11e al op in belangrijke concertzalen in Rusland, Finland, de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Oostenrijk en Nederland.
In 2012 verscheen de live-CD van haar succesvolle recital in het Concertgebouw. In 2015 bracht Julia een CD uit met haar eigen composities. Beide CD’s zijn verkrijgbaar na het concert.
Julia is mede-oprichter van de International Piano Art Academy in Nederland. Vanaf 2015 is zij hier betrokken bij de ontwikkeling van getalenteerde musici.

Gespeeld worden werken van: Chopin, Liszt, Rachmaninoff, Skriabin and Ravel.

Datum: Zondag 16 december 2018 om 15:00 uur
Locatie: 'Kunsthuis', Oosteinderweg 98, 5247 WD Rosmalen
Entree: € 17,50
Aanmelden: https://www.kunsthuisrosmalen.nl/reserveren

Voorproefje:
 

i q d

Deel dit bericht via: