21 mrt 2009

Jacarandá - Latijns-Amerikaans Concert

Jacarandá, ©ontwerp beeldend Net Ontwerp

Jacarandá bestaat uit gitarist Peter van de Ent en de Argentijnse zanger Fidel García Cortéz. Zij nemen u mee op een muzikale en poëtische reis door Latijns Amerika. Reis mee op de klanken van dit kleurrijke continent. Onderweg ontmoet u de tango, milonga, bolero en muziek van Mercedes Sosa. U wordt meegevoerd in Spaanstalige liederen vol verlangen.
Jacarandá is een bijzondere en unieke samenwerking van zang en gitaar. De muziek is altijd afwisselend: weemoedig, opwindend, meeslepend, melodieus en ritmisch tegelijk.

Van der Ent zag zijn neef gitaar spelen en wist: dat wil ik ook!
Peter studeerde aan het conservatorium in Utrecht met hoofdvak klassiek gitaar en bijvak lichte/elektrische gitaar. Na vol passie in vele verschillende bluesbands gespeeld te hebben vindt hij nu zijn 'duende'in de muziek van Jacarandá.

García Cortéz, geboren in Mina Clavero, een klein stadje in Argentinië, heeft vele mooie herinneringen aan zijn geboorteplaats, waarvan de Jacaranda in bloei er één is. Dit is een boom met blauwe bloemen en een heerlijke zoete geur. De zanger zingt en schrijft Spaanstalige liederen. 

i q d

Deel dit bericht via: