23 okt 2016

Sara Paixão, Miguel Conçalves en Ricardo Martins

Sara Paixão

 

Sara Paixão, evenaart met haar stem de diepte van haar illustere voorgangsters die de fado onsterfelijk hebben gemaakt. Zij wordt begeleid door Miguel Conçalves op gitaar en Ricardo Martins op Portugese gitaar.

Sara Paixão, opgegroeid in Lissabon, waar in de oude volkswijken zoals Bairro Alto en Alfama de fado werd gezongen zoals wij deze nu kennen. Liederen over tegenspoed, armoede en ellende maar ook over hoop op betere tijden of de terugkeer van de geliefde die met de noorderzon vertrokken is. De sociale context waarbinnen de fado ontstond is niet meer, de fado zelf tot kunstvorm gesublimeerd.

Ricardo Martins – multi-instrumentalist – begon als veertienjarige de studie van de klassieke gitaar sereius ter hand te nemen, getroffen door de klank van de Portugese gitaar zoals bespeeld door Carlos Paredes – één van de grootsten op dit instrument – deed hem besluiten ook dit instrument virtuoos te leren bespelen. En met succes, hij won in 2008 de prestigieuze prijs voor jonge muzikanten van de stad Sao Bras de Alportel.

Miguel Conçalves begon op 8 jarige leeftijd de gitaar te bespelen. Vrij snel viel hij op bij een aantal fadohuizen in Porto. Nu woont hij in Lissabon en begeleidt hij tal van nationaal en internationaal bekende zangers en zangeressen.

Datum: Zondag 23 oktober 2016 om 20:00 uur
Lokatie: 'Kunsthuis', Oosteinderweg 98, 5247 WD Rosmalen
Entree: € 17,50

                 

i q d

Deel dit bericht via: