30 sep 2017

Erwin van Ligten Band, jazz-blues-soul

Erwin van Ligten Band

Erwin van Ligten staat bekend om zijn indorockroots en zijn sound met een melodieuze inslag en een lichte hang naar melancholie. Denk bijvoorbeeld alleen al aan zijn album Kroncong Baru. 
Hij verleent al jarenlang zijn diensten aan diverse artiesten, in de pop, rock, soul & wereldmuziek, maar ook aan artiesten met jazzinvloeden, zoals: Alessi brothers, Bertus Borgers, Julya Lo'ko, Mathilde Santing, Chris Hinze, en Astrid Seriese om er maar een paar te noemen.
Onlangs verscheen zijn nieuwe album 'SUN'. Hiermee doelt hij op het feit dat we in principe niet echt veel nodig hebben. Wanneer de zon schijnt is alles goed. As simple as that.
Nu is het zover dat Erwin met de komst van dit zojuist verschenen album een topformatie heeft opgericht, waarmee hij de melodieuze kant (die zijn eerdere werken zo kenmerkten), nu ook de jazzy kant kan invullen.
De Band bestaat naast Erwin uit: Marcus Weymare op drums/percussie, Willem Swikker op Hammond/vleugel, en Jens Dreijer op Bas. 
Met deze formatie zal hij later in dit jaar ook Java Jazz in Indonesie aan doen en hier en daar met een mystery guest opduiken.
Als gast treedt Sarah-Jane bij ons op. Ze was de winnares van de Amsterdamse Popprijs 2014, de verrassing tijdens Eurosonic Noorderslag 2015 en is NPO Radio 6 Soul & Jazz Talent. Tevens heeft zij zeer succesvolle optredens op het North Sea Jazz Rotterdam van 2014, 2015, 2016 en 2017 achter de rug. En is zij voor 2018 wederom uitgenodigd.

Datum: Zaterdag 30 september 2017 om 20:00 uur
Locatie: 'Kunsthuis', Oosteinderweg 98, 5247 WD Rosmalen
Entree: € 17,50
Aanmelden: https://www.kunsthuisrosmalen.nl/reserveren
Informatie:   http://www.erwinvanligten.com/

i q d

Deel dit bericht via: