30 mrt 2019

Philippe Elan en Reyer Zwart

Philippe Elan © foto Marco Borggreve

Zeventien jaar geleden (maart 2002) opende het Kunsthuis Rosmalen voor het eerst haar deuren om het publiek te laten genieten van een optreden van de Franse chansonnier en Edisonwinnaar Philippe Elan.
Nu treedt Philippe weer, voor de vierde keer in zeventien jaar, op met Ryer Zwart (multi-instrumentalist) met zijn nieuwe programma “France en chansons”. Hiermee creëert hij de illusie als ware je in Frankrijk terecht gekomen.
Al bij zijn komst in 1980 naar Nederland gaf hij ons land een stukje Frankrijk. Momenteel wordt hij beschouwd als de ambassadeur van het Franse lied. Hoewel Elan hier in 1988 zijn theaterdebuut maakte, won hij al in 1986 het Concours de Chansons van de Alliance Française.
Philippe Elan neemt u, al zingend en vertellend, deels in het Frans, deels in het Nederlands, mee op reis, een reis die begon aan de voet van de Pyreneeën, waar zijn wieg stond en waar de Garonne stroomt.

Op het programma staan veel nummers over de liefde, over verloren gegane contacten, die later ook wel weer hervonden kunnen worden.  
Natuurlijk komt Parijs voor in zijn presentatie en dat geldt ook voor de geschiedenis van de Franse literatuur. 
  Elan zingt echter niet alleen over het leven, maar ook over de dood, waarbij hij de aanwezigen niet alleen meeneemt naar het graf van zijn moeder, maar ook laat delen in zijn emoties. 
 Reyer Zwart speelt diverse snaarinstrumenten en is bassist in o.a. Solo, Do-The-Undo en de band van Alex Roeka. Daarnaast is hij arrangeur voor onder meer Philippe Elan (tevens producer) en sessiemuzikant op platen van o.a. Ton Engels en Thijs van Otterloo. 

Kortom een programma dat u niet wilt missen!

Datum: Zaterdag 30 maart 2019 om 20:00 uur
Locatie: 'Kunsthuis', Oosteinderweg 98, 5247 WD Rosmalen
Entree: € 17,50
Aanmelden: https://www.kunsthuisrosmalen.nl/reserveren
Informatie:  http://philippe-elan.com/

 

i q d

Deel dit bericht via: