5 apr 2018

Concert met liederen van Ramses

de broers Adolfsen

De Broers Adolfsen

“Niet zonder ons” van De Broers, het theaterprogramma die het leven van Ramses Shaffy weer doet herleven. 

Hans Adolfsen (piano en zang)  is docent aan de Musikhochschule in Zürich (CH),
Kees Adolfsen (tekst, trombone en zang) studies Nederlands en aan het conservatorium
Jan Ad Adolfsen (verteller en zang) werkzaam als nieuwslezer (o.a. BNR Nieuwsradio) en acteur o.a. vertolkte hij als zodanig de rol van prins Bernard in de KRO-tv-serie ‘Toen was geluk heel gewoon’

‘Niet zonder ons’ beleefde de eerste try-outs in Zwitserland. Daar omschreef men de muziek van ‘Der Holländische Brel’ als archetypisch. Shaffy’s liedjes boren – via zowel muziek als tekst – oerlagen in ieder van ons aan. In vele ervan klinken zijn levensverhaal en levensenergie luid en onweerstaanbaar door. Een leven waarin hij zich een groot aantal rollen toe-eigende: acteur en zanger pur sang, vrijheidsgenieter, inspirator, pianist, charmeur, organisator, Baghwanvolgeling, belastingontduiker, alcoholist en drager van de zilveren penning van de stad Amsterdam. 
Hans, Kees en Jan Ad Adolfsen belichten in deze concertvertelling Shaffy’s veelzijdigheid en veelbewogen leven. Met een groot aantal bekende én minder bekende Shaffy-chansons laten De Broers bovendien horen waarom zijn oeuvre niet meer weg te denken is uit de canon van het Nederlandse lied. 

De Broers: Hans, Kees en Jan Ad Adolfsen komen uit een gezin waarin elke dag gezongen werd. Dit programma brengt hun carrières in de klassieke muziek, de jazz en het theater bij elkaar.  
In ‘Niet zonder ons’ storten De Broers zich zingend, spelend en vertellend op deze icoon van het Nederlandse lied. Met een originaliteit, vrolijkheid en kwetsbaarheid die je nog lang bij blijven.
Na een klein uur, na de laatste in harmonie gezongen noten van “Laat me” is het voorbij. Niet zeuren.
Is er nog een puntje van kritiek? Nou dat zou dan moeten zijn dat het programma enigszins aan de korte kant is. Echter zou Shaffy in dit geval gezegd kunnen hebben: “Als de wijn goed is moet je niet zeuren dat het glas maar halfvol zat. Dan kom je gewoon nog een keer terug voor de andere helft”.

Datum: Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur
Lokatie: 'Kunsthuis', Oosteinderweg 98, 5247 WD Rosmalen
Entree: € 17,50

Een voorproefje:

i q d

Deel dit bericht via: