4 okt 2018

Fado uit de Algarve

César Matoso, Paulo Feiteira, Ricardo Martins

Fado concerten 4,6 en 7 oktober 2018 om 20:00 uur.
Reserveren is niet meer mogelijk.

César Matoso  – zang – César behoort tot de nieuwe generatie fadozangers. In 2011 bracht hij de cd 'Fado Primeiro' en in 2016 de cd 'Saudade Singular'. Behalve het zingen van de klassieke fado's legt hij zich toe op een nieuwe benadering van deze muziek alsmede nieuwe composities. Zijn veelzijdigheid en unieke stem brachten hem naar Spanje, Frankrijk, de Verenigde Staten van Amerika en nu dus Nederland.

Ricardo Martins – multi-instrumentalist – begon als veertienjarige de studie van de klassieke gitaar sereius ter hand te nemen, getroffen door de klank van de Portugese gitaar zoals bespeeld door Carlos Paredes – één van de grootsten op dit instrument – deed hem besluiten ook dit instrument virtuoos te leren bespelen. En met succes, hij won in 2008 de prestigieuze prijs voor jonge muzikanten van de stad Sao Bras de Alportel.  Sindsdien treedt hij op in Portugal, Spanje, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland., Luxemburg, Servië, Verenigde Staten van Amerika, Canada en de Kaap Verden. 
Naast muti-instrumentalist is Ricardo studiomuzikant, componist en begeleider van Portugese zangers en zangeressen zoals: Viviane, Marco Rodrigues, Filipa Cardoso, Ana Sofia Varela, Diamantina.
Kortom een top-artiest zoals u wel had verwacht van ons.

Paulo Feiteira  – gitaar – heeft bijna veertig jaar ervaring in het spelen van fadomuziek.
Hij komt uit Lissabon en was in de gelegenheid met Filipe La Féria, de grootste theaterregisseur van Portugal samen te werken. Hij maakte deel uit van het orkest in de musical 'Amalia' (2000)  die zes jaar liep en door zestien miljoen mensen werd bezocht.
Paulo smaakte ook het genoegen met de besten in het genre te hebben mogen samenwerken, met als hoogtepunt een wereldtournee met de Portugese diva Dulce Pontes, waarmee hij ook twee CD's heeft opgenomen.

Datum: Donderdag 04 oktober, zaterdag 6 en Zondag 07 oktober 2018 om 20:00 uur
Lokatie: 'Kunsthuis', Oosteinderweg 98, 5247 WD Rosmalen
Entree: € 17,50

Een voorproefje:

i q d

Deel dit bericht via: