7 okt 2018

Fado uit de Algarve

Ricardo Martins

César Matoso  – zang – César behoort tot de nieuwe generatie fadozangers. In 2011 bracht hij de cd 'Fado Primeiro' en in 2016 de cd 'Saudade Singular'. Behalve het zingen van de klassieke fado's legt hij zich toe op een nieuwe benadering van deze muziek alsmede nieuwe composities. Zijn veelzijdigheid en unieke stem brachten hem naar Spanje, Frankrijk, de Verenigde Staten van Amerika en nu dus Nederland.

Ricardo Martins – multi-instrumentalist – begon als veertienjarige de studie van de klassieke gitaar sereius ter hand te nemen, getroffen door de klank van de Portugese gitaar zoals bespeeld door Carlos Paredes – één van de grootsten op dit instrument – deed hem besluiten ook dit instrument virtuoos te leren bespelen. En met succes, hij won in 2008 de prestigieuze prijs voor jonge muzikanten van de stad Sao Bras de Alportel.  Sindsdien treedt hij op in Portugal, Spanje, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland., Luxemburg, Servië, Verenigde Staten van Amerika, Canada en de Kaap Verden. 
Naast muti-instrumentalist is Ricardo studiomuzikant, componist en begeleider van Portugese zangers en zangeressen zoals: Viviane, Marco Rodrigues, Filipa Cardoso, Ana Sofia Varela, Diamantina.
Kortom een top-artiest zoals u wel had verwacht van ons.

Claudio Sousa  – gitaar – Cláudio studeerde piano en muziektheorie. Hij speelt ook elektrische gitaar en bas, speelt al van jongs af aan fado. Deze vaardigheden en het contact met Portugese en buitenlandse artiesten zorgden ervoor dat hij betrokken raakte bij talrijke muzikale en theatrale evenementen. Hij verleende zijn diensten bij de totstandkoming van de nieuwe cd 'Cantos en Lamentos' van Ricardo Martins.


Datum: Zondag 07 oktober 2018 om 20:00 uur
Lokatie: 'Kunsthuis', Oosteinderweg 98, 5247 WD Rosmalen
Entree: € 17,50

Een voorproefje:

i q d

Deel dit bericht via: