30 sep 2017

Erwin van Ligten Band, jazz-blues-soul

Erwin van Ligten staat bekend om zijn indorock roots, en zijn sound met een melodieuze inslag en een lichte hang naar melancholie. Denk bijvoorbeeld alleen al aan zijn album Kroncong Baru.
 Hij verleent al jarenlang zijn diensten aan diverse artiesten, in de pop, rock, soul & wereldmuziek, maar ook aan artiesten met jazzinvloeden, zoals: Alessi brotherrs, Bertus Borgers, Julya Lo'ko, Mathilde Santing, Chris Hinze, en Astrid Seriese om er maar een paar te noemen.
 Onlangs verscheen zijn nieuwe album 'SUN'. Hiermee doelt hij op het feit dat we in principe niet echt veel nodig hebben. Waneer de zon schijnt is alles goed. As simple as that.
 Nu is het zover dat Erwin met de komst van dit zojuist verschenen album een topformatie heeft opgericht, waarmee hij de melodieuze kant (die zijn eerdere werken zo kenmerkten), nu ook de jazzy kant kan invullen.
 De Band bestaat naast Erwin uit: Marcus Weymare op drums/percussie, Willem Swikker op (echte) Hammond/vleugel, en Jens Dreijer op Bas.
 Met deze formatie zal hij later in dit jaar ook Java Jazz in Indonesie aan doen, en hier en daar met een mystery guest opduiken.

Don't miss it at the Kunsthuis Rosmalen

Datum: Zaterdag 30 september 2017 om 20:00 uur
Locatie: 'Kunsthuis', Oosteinderweg 98, 5247 WD Rosmalen
Entree: € 17,50
Aanmelden: http://www.kunsthuisrosmalen.nl/reserveren
Informatie:   http://www.erwinvanligten.com/
 

i q d

Deel dit bericht via: